در مراسم افتتاحیه این مجمع، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان و برخی از مقامات سایر کشورها از جمله وزیر امور خارجه نیکاراگوئه حضور دارند.
در این نشست، سید کمال خرازی، سیدعباس عراقچی، عادل عبدالمهدی نخست وزیر اسبق عراق، محمد بن عبدالعزیز الخلیفی معاون وزیر خارجه قطر، کالوس مارتینز معاون وزیر امورخارجه ونزوئلا و تعدادی دیگر از معاونان و مدیران کل وزارت امور خارجه نیز حضور دارند.
مفهوم محوری مجمع امسال «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» است.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، در این مجمع حدود ۷۰ نفر از ۳۶ کشور از میان مقامات سیاسی، مدیران اندیشکدهها و موسسههای پژوهشی، اندیشمندان و پژوهشگران حضور دارند.
مدیران اندیشکدههای داخلی، سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی مقیم تهران از دیگر شرکت کنندگان در این نشست هستند.
در نشستهای چهارگانه این مجمع پس از افتتاحیه، آخرین تحولات غرب آسیا و امنیت در خلیج فارس، اتصالات منطقهای و امنیت انرژی، بحران اوکراین و پیامدهای منطقهای و جهانی آن و چشمانداز صلح و دولت فراگیر در افغانستان بررسی و تبادل نظر خواهد شد.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه، مجمع گفتگوی تهران که دور اول و دوم آن در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شده؛ نقش برجستهای را در گردهم آوردن و تعامل مقامات سیاسی و اندیشمندان حوزه مطالعات بین المللی و منطقهای به ویژه در حوزه منطقه غرب آسیا ایفا کرده است.
در ابتدای این نشست «محمد حسن شیخ الاسلامی» رییس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گزارشی از اهداف برگزاری این نشست ارائه کرد. در این نشست در مورد امنیت غرب آسیا، نقش کشورهای منطقه در ایجاد امنیت، موضوع فلسطین، تحولات اوکراین و اهمیت تشکیل دولت جامع فراگیر در افغانستان گفتگو میشود.
شیخ الاسلامی گفت: در مورد این تحولات سوالات جدی وجود دارد که نخبگان باید در ارتباط با آن صحبت و بحث کنند.